Muči li Vas korozija? Nudimo usluge plastifikacije metala i pružamo Vam sigurnost od korozije.

Example powder coated products

Što je plastifikacija metala?

Plastifikacija metala je proces gdje se po naelektriziranom predmetu, metalu posipa prah obrnutog polariteta koji se nalazi nabijen u pištolju za elektrostatsko prašenje. Tim načinom prah se lijepi i po dijelovima koji nisu na direktnom udaru praha. Elektricitet odbija prah gdje je nanesen, a privlači gdje ga nema. Pošto je prah poliuretanskog sastava, u daljnjem posipanju, on se ponaša kao izolator. Novi sloj praha otpada s pokrivenog dijela i stvara se ravnomjerno raspoređen sloj koji se tijekom polimerizacije na 180°C do 200 transformira u ravnomjeran sloj zaštitne plastike.

Proces plastifikacije metala

 • Priprema metala (čišćenje i odmašćivanje metala)

 • Sušenje (u slučaju postojanja ranijeg sloja, predgrijavanje u peći)

 • Nanošenje plastike

 • Polimerizacija (pečenje na 180-200°C)

 • Hlađenje

 • Pakiranje gotove robe (robu pakiramo na pouzdan i siguran način)

Dimenzije naše peći za plastifikaciju su 7100 x 1510 x 2200 mm.

Powder coating pistol

Prednosti plastifikacije metala

Plastifikacija metala ima razne prednosti. Koristi se u svrhe obnavljanja sjaja ili stvaranja novog izgleda starim metalima, limariji, auto dijelovima, bijeloj tehnici i konstrukcijama.

 • Izdržljivost – Proizvod koji je plastificiran otporan je na mehanička i uporabna oštećenja. Koristi se u raznim granama industrije (poljoprivredna industrija, automobilska industrija). Prah koji se nanosi na proizvod također štiti i metal ispod premaza od oštećenja. Plastifikacija će proizvod napraviti otpornim na ogrebotine, UV zrake, hrđanje, blijeđenje boje te zaštiti od ostalih vremenskih nepogoda.
 • Dugotrajnost – Plastifikacija metala Vašem proizvodu osigurava dugi vijek trajanja. Osim izdržljivosti, proces toplinskog vezivanja osigurava da će vanjski sloj plastificiranog proizvoda biti otporan na mnoge vremenske i okolišne čimbenike zadržavajući prvobitni izgled dugi niz godina.
 • Novčana isplativost – Dugotrajnost i izdržljivost znatno smanjuju troškove i novčane izdatke. Plastificirani proizvodi iziskuju nisku potrebu za održavanjem, a njihov vijek trajanja je do nekoliko desetaka puta duži nego kod klasičnog lakiranja.

 • Ekološka osviještenost – Plastifikacija metala je ekološki prihvatljiva za okoliš. Prah s kojim plastificiramo željene proizvode ne sadrži jake i štetne kemikalije. Korištenje praha također ne dovodi u opasnost osobe koje ga nanose. Prah također ne utječe na ekološki otisak, što plastifikaciju čini prihvatljivom za okoliš i ekološki sustav.

 • Lagano održavanje – Plastificirane proizvode lagano je i jednostavno za održavati. Korištenjem vode i sapuna lako se ukloni prljavština, prašina ili ostale nečistoće.

Odaberite svoju RAL boju

Odaberite boju proizvoda kojeg plastificirate. Raznolika ponuda boja Vam omogućava da željeni proizvod bude one boje koje ste zamislili.

Surface finishing solutions
ColorCard Series68 3dmetallic
ColorCard Serie68 Smooth texture digital
ColorCard Serie68 Metallics digital
ColorCard Serie68 Flat Matte
ColorCard Serie29
ColorCard Interior digital

Dosadašnji radovi plastifikacije metala